20 Ekim 2011 Perşembe

Ailenin Önemi

Ailemizin olduğunu ve yanımızda olması bize güven verir. Erkek çocukların annesine, kız çocukların ise babasına daha çok zaafı vardır. Ama hangi çocuğa sorarsanız sorun hepsi ikisine de seviyorum der.
Bebekler ilk on iki aya kadar annesinin yanından ayrılmaz.
Bir-iki yaşındaki çocuklar bebek olan kardeşini kıskanır. Çünkü bir-iki yaşında çocuk çocukluğunu yaşayamaz bu yüzden kardeşini sevmez. Aile insanın en önemli şeyidir.

8 Ekim 2011 Cumartesi

Mahalle ve Arkadaşlarım

Bizim mahallede bir sürü arkadaşım var. Vural günün yarısını bilgisayarın karşısında geçiriyor. Kemal futbol çok düşkün, iyi de oynuyor. Can abi benden büyük ama yine de beni çok seviyor o da futbolu seviyor ama Kemal kadar değil ama Kemal'den daha iyi oynuyor. Yiğit abi de iyi basket oynuyor, Can abi de iyi oynuyor. Can abi ile Yiğit abi bana çok akıllı olduğumu söylüyorlar. Semi hep doğruları inkar ediyor. Tolga biraz şişman biraz da inat birisi ve her şeye ağlıyor. Aramızda bazen kavgalar olsa da arkadaşlarımı ve mahallemi çok seviyorum.

6 Ekim 2011 Perşembe

Yüksek Zekalılar Ensitütüsü

Yüksek Zekalılar Ensitütüsü normal zeka düzeyinden ilerde olan çocuklar için kurulmuştur. Ben de Yüksek Zekalılar Ensitütüsü'ne gittim ama yaklaşık iki-üç sene önce. Hem yaz hem kış olan Yüksek Zekalılar Ensitütüsü'nün kış bölümünde hayal gücünü, mantığı geliştiren  bir-iki saatlik aktiviteler. Yaz bölümünde ise liderlik, aklı doğru kullanma gibi dersler. Eğer sizde çocuğunuzun zekası normalden daha ilerde olduğunu düşünüyorsanız Yüksek Zekalılar Ensitütüsü'ne gönderin.

1 Ekim 2011 Cumartesi

Kardeşim

İşte bu benim kardeşim Güneş ama bu resmi beş-altı aylık bir resmi. Şuan on beş aylık. Şimdilik sadece yürümeyi biliyor, konuşamıyor ama bizi anlıyor. Kardeşimi çok seviyorum.

Besmele

Besmele çekmek çok önemlidir. Çünkü Besmele çekerek herhangi bir işi yaparsak her şey çok iyi ve düzgün gider. Ve de korkularımıza karşı kendimizi daha güçlü hissederiz.